Mondkapjes in het OV – Welke mondkapjes zijn geschikt?

Vanaf 1 juni 2020 is het dan zover. Mondkapjes worden verplicht in het openbaar vervoer. Nou is het natuurlijk belangrijk om over 1 of meerdere wegwerp mondkapjes te beschikken als je van plan bent gebruik te maken van het openbaar vervoer. 

Maar welke mondkapjes zijn geschikt voor het OV?

Het is belangrijk te weten welke mondkapjes nou medisch of niet medisch zijn. We willen natuurlijk niet massaal medische mondkapjes gaan kopen waardoor er een tekort voor de zorg kan ontstaan. Zoals je waarschijnlijk al weet, verkopen steeds meer bedrijven “niet medische” mondkapjes voor de particulieren markt. Deze zijn  geschikt voor het openbaar vervoer en vooral de 3 laags mondkapjes bieden ook daadwerkelijk enige bescherming. 100% bescherming bestaat natuurlijk niet, maar in combinatie met afstand houden en vaak je handen desinfecteren kan het zeker helpen.

“Niet medische mondkapjes” (Geschikt)

Dit zijn vaak wegwerp mondkapjes die normaal gesproken ook gebruikt worden door tandartsen en nagelstudio’s. Hieraan is zeker geen tekort in Nederland omdat deze niet gebruikt worden door ziekenhuizen of andere grote zorginstellingen. Deze mondkapjes kan je dus gerust kopen zonder je druk te maken over een tekort aan deze producten. Daarnaast bieden deze mondkapjes een vrij goede bescherming tegen een redelijk lage prijs. In verhouding met een katoenen mondkapjes filtert het kapje gewoon veel beter.

Wasbare mondkapjes *katoen (Geschikt)

De Katoenen herbruikbare mondkapjes zijn natuurlijk erg handig omdat je deze zelf kunt wassen en hergebruiken. Perfect voor het OV zou je denken! Dit klopt ook wel, alleen bieden de katoenen mondkapjes wel minder bescherming tegen virussen en andere luchtdeeltjes. Kortgezegd de wasbare kapjes zijn goed genoeg voor het OV maar bieden meer schijnbescherming.

KN95 Mondkapjes (Niet geschikt)

De KN95 mondkapjes bieden de hoogste bescherming die je momenteel online kunt kopen. Deze mondkapjes zijn niet bedoelt voor het OV maar juist voor bedrijven of particulieren in de oudere zorg. Daarnaast zijn de kapjes ook ideaal voor mensen die een hoger risicogeval zijn omtrent virussen. Maar wil jij een mondkapjes kopen om te dragen in het openbaar vervoer? Dan zijn deze mondkapjes niet geschikt.

Wil jij direct mondkapjes kopen voor het OV?

Bekijk onze webshop en betaal veilig achteraf met Klarna of direct met Ideal of overboeking! Vandaag besteld, binnen 2 werkdagen in huis!


Veiligheidsetje.nl

Read more

Mondkapjes Duitsland verplicht, ook voor Nederlanders.

Sinds maandag 27 april 2020 is het verplicht mondkapjes te dragen in Duitsland. Ook voor Nederlanders die in Duitsland moeten zijn voor werk of familie is het dus verplicht de mondmaskers te dragen.

“Niet iedereen even blij”

Daarnaast doen ook veel Nederlanders dicht aan de grens vaak hun boodschappen in Duitsland. Ondanks dat niet iedereen even blij is met de maatregelen lijkt men zich er wel aan te houden.  Wel is duidelijk te zien dat niet iedereen toegang heeft tot de door de Europese unie gecertificeerde FFP1 of FFP2 mondkapjes in Duitsland.

Nederlandse bedrijven met werkzaamheden in Duitsland moeten nu dus ook massaal mondmasker kopen. Het is anders niet mogelijk om de werkzaamheden te hervatten. Dit kan Nederlandse bedrijven natuurlijk erg veel geld kosten. Hierdoor merken we dat er steeds meer bedrijven uit andere branches dan gewoonlijk mondkapjes bestellen.

Is er een tekort aan mondkapjes?

Wegens het tekort in de winkels en het niet juist handelen van de overheid bij de inkoop van de mondkapjes lijkt het  alsof er een groot tekort is. Hierdoor zie je dat veel mensen mondkapjes maken in Duitsland. Dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing alleen is het wel belangrijk te begrijpen dat de FFP1 en FFP2 maskers veel beter beschermen tegen virussen en gevaarlijke stoffen. Een simpele stof biedt natuurlijk vrij weinig tot geen bescherming. Wel kan het je helpen een boete te voorkomen.

Zo als het er nu uit ziet, is er meer dan genoeg aanbod van mondkapjes in Duitsland. Het is alleen helaas wel zo dat het niet altijd correct verdeeld word en dan dus ook niet bij de juiste plekken aankomt. Hierdoor kiezen wij ervoor 1 donatie per bestelling te doneren aan Stichting welzijn in Lelystad.

Waar kun je mondkapjes kopen in Duitsland?

Het is vooral belangrijk te weten waar je betrouwbaar en goedkoop mondkapjes kunt bestellen in Duitsland. Dit kan namelijk gewoon vanuit Nederland. Bel ons gerust even op en dan maken wij je bestelling in orde!

Veiligheidsetje.nl

  • 085 877 0374

 

 

 

 

Read more

Medische mondmaskers kopen België, Waar moet u op letten?

Wanneer u online medische mondmaskers wilt bestellen in België zijn er natuurlijk wel een aantal dingen waar u op moet letten. Het is namelijk zo dat er wegens de grote vraag naar de producten natuurlijk ook malafide bedrijven actief zijn op het internet. In dit artikel gaat u lezen waar  precies op te letten wanneer u mondmaskers koopt in België.

5 dingen waar u op moet letten bij het kopen van medische mondmaskers in België.

  1. Bekijk eerst of de medische mondmaskers wel kwalitatief goed zijn, dit kunt u online doen door te kijken of de webshop aangeeft dat de maskers voldoen aan de EN 14683-2014. Daarnaast is het ook belangrijk dat de webshop de producten inkoopt bij een gecertificeerde leverancier.
  2. Bekijk op de contactpagina van de webshop of de bedrijfsgegevens wel kloppen. Daarnaast is het een telefoonnummer ook erg belangrijk bij het vast stellen van de betrouwbaarheid van het bedrijf.
  3.  Maakt de webshop gebruik van een webshop keurmerk? Zo ja, welk keurmerk is dit en hoe betrouwbaar is dat keurmerk. Veiligheidsetje.nl maakt namelijk gebruik van het op 1 na grootste webshop keurmerk in deze regio.
  4. Bekijk welke verzendingsmogelijkheden er zijn, er zijn namelijk momenteel problemen met snelle levering van bepaalde bezorgbedrijven.
  5. Bekijk de betaalmogelijkheden, iedere webshop is verplicht minimaal 1 methode van achteraf betalen aan te bieden. Biedt de webshop deze mogelijkheid niet dan weet u dat er waarschijnlijk iets niet helemaal klopt.

De Conlusie:

Wanneer u goed onderzoek doet naar webshop en de productgegevens is het zeker mogelijk om betrouwbaar en snel mondmaskers te kopen in België. Alleen is het dus wel belangrijk om op deze aandachtspunten te letten. Dit geldt natuurlijk voor webshops in het algemeen alleen voor nu in deze tijd is het natuurlijk van extra belang.

Wilt u betrouwbaar en snel medische mondmaskers bestellen in België?

Dit kunt u dan gerust op onze webshop doen. Alle informatie over de maskers staat duidelijk aangegeven. Betalen kan betrouwbaar via Bancontact, KBC/CBC of uiteraard ook achteraf betalen met Klarna. Heeft u eventuele vragen neem dan gerust contact met ons klantenservice team! Dit kunt u doen door te bellen of mailen naar Klantenservice@veiligheidsetje.nl

085-8770374

Veiligheidsetje.nl

 

 

 

 

Read more

KN95 FFP2 of FFP1 mondkapjes kopen?

Waarschijnlijk ben je een beetje onderzoek aan het doen naar de FFP2 en FFP1 mondkapjes. Maar wat is nou eigenlijk het verschil en welke zijn het beste voor jouw specifieke situatie? Hieronder kun je precies lezen wat de verschillen zijn en welke mondkapjes jij het beste kunt kopen.

Informatie over de KN95 FFP2 mondkapjes:

Het KN95 FFP2 mondkapje beschermt u tegen het inademen van ultrafijne deeltjes die in de lucht zwefen, Denk hierbij aan stof en vocht. Het KN95 Mondkapje is de standaard voor gebruik en heeft een filter van 95% van rondvliegende deeltjes, ( FFP2 staat voor FullFaceProtection en dit is de europese standaard en norm.)

De FFP2 mondkapjes kan je het beste online kopen als je de optimale bescherming wilt tegen een betaalbare prijs. Vooral voor professioneel gebruik zijn deze optimaal. De mondmaskers sluiten wat beter af en zijn ook wat dikker qua stof etc.

Een nadeel is helaas wel dat het wat moeilijk ademen is met de FFP2 versie. Maar werk je in de zorg met patiënten in een risicogroep dan raden wij het wel aan te gaan voor de best mogelijke mondkapjes te gaan binnen jouw specifieke budget.

Informatie over het online kopen van FFP1 mondkapjes:

De FFP1 medische mondkapjes zijn eigenlijk de gebruikelijke mondkapjes die al worden gebruikt door veel huisartsen en tandartsen. Meestal zijn deze blauw of groen van kleur en hebben ze ook een neusbeugeltje voor betere afsluiting. Wanneer de mondkapjes voldoen aan de EN 14683-2014 kun je er dus ook van uitgaan dat deze zijn gecertificeerd en goed zijn voor gebruik.

Een voordeel van de FFP1 mondkapjes is dat de kostprijs een stuk lager ligt en je er gemakkelijk in kunt ademen. Daarnaast is de bescherming ook redelijk goed, vooral om andere mee te beschermen. (denk aan een tandarts die veel mensen ziet en dus zijn klanten een bepaalde hygiëne en veiligheid wilt bieden.)

Een nadeel van de FFP1 mondkapjes is dat je deze wat sneller moet hergebruiken. Dit zijn de zogeheten wegwerp mondmaskers. Het is tamelijk wel mogelijk om deze te wassen alleen raden wij van Veiligheidsetje u dit niet aan. Dit doen wij niet omdat we dan de kwaliteit van onze producten niet meer kunnen garanderen.

Wil je direct veilig en vanuit voorraad FFP1 of FFP2 mondkapjes bestellen?

Doe het dan direct hier op veiligheidsetje.nl

 

Veiligheidsetje.nl

 

 

 

 

 

Read more

Veilig mondkapjes online kopen, Waar moet je op letten?

Wegens de huidige Covid-19 crisis is er een gigantische vraag naar niet medische mondkapjes. Maar helaas zijn er hierdoor ook malafide bedrijven actief die misbruik maken van de situatie en bijvoorbeeld lage kwaliteit mondkapjes versturen of helemaal niets. 

Waar moet ik dan op letten bij het online kopen van mondkapjes?

hieronder een lijst van de belangrijkste dingen waar je op kunt letten bij het online bestellen van mondkapjes.

  1. Bekijk of het bedrijf is aangemeld bij een webshopkeurmerk. Webshop keurmerken worden namelijk niet zomaar uitgedeeld en hiervoor moet de aanbieder wel voldoen aan een aantal eisen.
  2. Bekijk of de webshop gebruik maakt van een onafhankelijk review website waarop gecertificeerde klanten hun review achter kunnen laten. Let ook even op of deze klanten het wel hebben over mondkapjes.
  3.  Bekijk of het KVK nummer klopt en hoe lang het bedrijf dan al bestaat. Dit kun je makkelijk en snel checken op de website van de KVK.
  4. Heeft de website een werkend telefoonnummer? Wanneer een website ervoor kiest om telefonisch niet bereikbaar te zijn is het natuurlijk al een rode vlag.

Hoe weet ik of de mondkapjes kwalitatief goed zijn?

Het is natuurlijk erg belangrijk om een bepaalde kwaliteits-garantie te krijgen bij het online kopen van mondkapjes. Het is vooral belangrijk dat de producten voldoen aan Europese normen. Ook wanneer je mondkapjes wilt bestellen voor het OV. Alleen is het in het openbaar vervoer belangrijk voor “niet medische” mondkapjes te gaan. Dit om een tekort voor de zorg tegen te gaan.

De “niet medische” mondkapjes van Veiligheidsetje.nl voldoen namelijk aan al deze eisen en wij kunnen daarom ook de kwaliteit van onze mondkapjes waarborgen. Heeft u vragen over het online kopen van mondkapjes? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze medewerkers staan telefonisch en ook via de mail voor u klaar en helpen u graag met uw online bestelling van mondkapjes.

Wilt u direct online mondkapjes kopen?

Dan kunt u dat direct hier op de website doen. Betalen kan direct met ideal, overboeking of achteraf met klarna. Hierdoor weet u dus zeker dat u ze binnen krijgt!

 

Veiligheidsetje.nl

 

 

 

Read more

Identiteitsfraude omtrent medische mondkapjes.

Omringt alle chaos wegens het coronavirus zijn er helaas erg veel oplichters actief. Hierdoor zijn de afgelopen weken al vele consumenten het slachtoffer geworden van oplichting bij het bestellen van medische mondkapjes. Maar ook ondernemers worden hierdoor geraakt. Er zijn namelijk oplichters actief die bedrijfsnamen en kvk gegevens gebruiken van bestaande bedrijven om daarmee de consument op te lichten met medische mondkapjes die nooit geleverd worden.

Zo ook veiligheidsetje.nl. Vrijdag 19-03-2020 kwamen wij er namelijk achter dat er een kopie website van ons in de zoekmachines opdook genaamd Veiligheidsetje.COM. De website was een exacte kopie met een net ander KVK nummer. Hierdoor kwamen wij direct in actie en is ook direct de politie gebeld.  De politie nam de zaak direct serieus toen bleek dat het ging om het aanbieden van medische mondkapjes. Gelukkig konden de oplichters door het snelle handelen van veiligheidsetje.nl en de politie waarschijnlijk nog geen slachtoffers maken. Daarnaast hebben wij diezelfde nacht nog onze website compleet vernieuwd en beveiligd tegen hackers en fraudeurs.

Het advies

Fraudedesk heeft over dit soort gevallen ook al een artikel geschreven en geeft het advies: Wilt u via een dergelijk handelsplatform mondkapjes aanschaffen check dan of de aanbieder daadwerkelijk is wie hij zegt te zijn. Controleer bijvoorbeeld telefoonnummers of de mogelijkheid om artikelen retour te geven. Kijk bij de KvK met welke activiteit het bedrijf daar in geschreven staat en of het logisch is binnen die activiteit dat men mondkapjes e.d. te koop aanbiedt.

Daarnaast raden wij mensen ook altijd aan om eerst onderzoek te doen bij onafhankelijke review website zoals Trustpilot. Veiligheidsetje.nl heeft zich daar namelijk ook bij aangemeld om zo te zorgen dat de consument eerlijke reviews over ons te zien kan krijgen. Daarnaast zijn wij ook telefonisch bereikbaar tussen 12.00 en 19.00 uur zodat u altijd terecht bij ons kunt met vragen over uw bestelling of de medische mondkapjes.

Het artikel van fraudedesk.

 

 

Read more

bol.com mondkapjes verwijderd uit winkel

Ministerie van volks gezondheid vraag ondernemers om hun mondkapjes beschikbaar te stellen voor de zorg en gezondheidinstelling. Bol.com heeft daarom hun ondernemers gewezen op deze vraag en alle mondkapjes verwijderd van hun webshop.

Wij leveren tegen een goedkopere prijs aan gezondheids instellingen maar ook voor ons is de druk nu erg hoog. Wij krijgen volgende week vrijdag weer een nieuwe levering binnen en vragen onze klanten geduld te hebben op deze levering.

China is op dit moment gegroeid in capaciteit van het maken van de mondkapjes van 10 miljoen naar 110 miljoen per dag.

Wilt u toch mondkapjes bestellen voor uw prive kan dit in onze webshop maar let wel op dat wij maximaal 1 setje per klant leveren. Mocht u onderdeel zijn van een zorg of gezondheids instelling vragen wij u contact op nemen per email klantenservice@veiligheidsetje.nl

Read more

Nieuwe maatregelen corona virus

Morgen zal premiere Rutte het land aanspreken over de nieuwe maatregelen met betrekking tot het corona virus en de vespreiding daarvan.
Deze persconferentie zal plaats vinden op maandag om 19:00 en zal te zien online en op tv.

Op de website nos.nl en via RTL is deze live te zien zijn. De Nederlandse rijksvoorlichtings dienst spreekt over “address to the nation” in Nederland komt dit bijna nooit voor en de laatse keer dat het gebeurt was in de jaren 70 en ging over de olie crisis.

Nederlanders zijn in paniek teminste zo blijkt het uit het “hamsteren” en het erg beperkte aanbod van mondkapjes en mondmaskers. Dit laatse is erg moeilijk voor tandartsen en beauty salon’s die nu soms tot wel 5 euro per kapje betaald terwijl dit eigenlijk maar een paar cent hoort te kosten.

Op veiligheidsetje.nl kan je nog steeds mondkapjes en mondmaskers bestellen. Maar wees er snel bij want ook onze voorraad raakt op en wanneer een nieuwe levering komt is moeilijk te zeggen.

Read more

Wetenschappers Rotterdam claimen vondst antilichaam tegen corona

Wetenschappers van het Erasmus Medisch Centrum en de Universiteit Utrecht zeggen dat ze een antilichaam hebben gevonden tegen de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus, meldt Erasmus Magazine.

“Dit is het allereerste antilichaam waarvan we weten dat het de infectie blokkeert en er is een goede kans dat dit ook een medicijn wordt dat op de markt komt”, zegt de Rotterdamse hoogleraar celbiologie Frank Grosveld in het universiteitsblad.

De onderzoekers hadden het antilichaam nog in het laboratorium staan na eerder onderzoek naar vergelijkbare virusinfecties. “We moeten iets doen en misschien hebben we wat”, dachten ze volgens Grosveld. “Daarom zijn we onmiddellijk aan de gang gegaan en hebben we de klok rond gewerkt.”

Nog niet gepubliceerd

Er is een aantal kanttekeningen te maken. Het antilichaam moet nog op mensen worden getest, wat maanden duurt. Ook is het onderzoek nog niet beoordeeld door vakgenoten. Dat gebeurt op dit moment. Als die het goedkeuren, dan wordt het naar verwachting gepubliceerd. Nu staat het al online op een site waar biologen hun onderzoek delen.

Onderzoeksleider Berend-Jan Bosch (Universiteit Utrecht) wil geen valse verwachtingen wekken. “Het is een eerste belovende stap, maar het is nog te vroeg om te speculeren over de eventuele werkzaamheid in mensen”, zegt hij in een reactie aan de NOS. “Het onderzoek ligt ter beoordeling bij een vooraanstaand wetenschappelijk tijdschrift. Verder commentaar kan gegeven worden zodra het artikel is geaccepteerd.

Een echte oplossing is een vaccin.

Frank Grosveld, hoogleraar celbiologie

Grosveld legt uit dat het antilichaam voorkomt dat het virus nog kan infecteren. Het kan worden gebruikt om een medicijn tegen deze corona-infectie (COVID-19) te ontwikkelen.

De onderzoekers proberen een farmaceutisch bedrijf zo ver te krijgen om het geneesmiddel op grote schaal te produceren. “Als je dit als patiënt zou nemen dan is de verwachting dat de infectie in de patiënt gestopt kan worden. En de patiënt dus de kans krijgt om te herstellen.”

“Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen”, zegt Grosveld. “Een echte oplossing is daarom een vaccin, daar werken anderen aan. Een vaccin ontwikkelen duurt echter al gauw twee jaar.”

Read more

Mondkapjes prijzen schieten omhoog

Klanten woest om hoge prijzen van mondkapjes prijzen.

Het coranavirus is slecht voor recreatie bedrijven maar webshops profiteren erg van de beperkte voorraad mondkapjes. Sommige webshops verkopen mondkapjes voor woekerprijzen vanaf 40 euro voor 10 stuks of zelfs 125 euro voor een doosje van 50.

Wij van veiligheidsetje.nl proberen ze alsnog voor een redelijke prijs aan te bieden wij weten ook dat de prijs erg omhoog is geschoten helaas kunnen wij hier niks aan doen en is onze inkoop ook daarwerkelijk verhoogt. Daarom hanteren wij ook 1 setje mondmasker per klant. Voor gezondheidsinstellingen zoals een tandarts maar ook beauty en nagelsalon’s hanteren wij lagere prijzen en kunnen meer dan 1 setje worden besteld.

Het paniek zorgt er voor dat deze gezondheids instellingen ineens hoge bedragen moeten betalen waar ze vroeger maar €6,95 per 50 mondkapjes hoefte te betalen. dit vinden wij zelf ook niet kunnen.

Bij ons kunt u nog steeds Mondkapjes bestellen voor 25 euro voor 25 stuks of voor 40 euro voor 50 stuks.  Mocht u toch met spoed mondkapjes nodig hebben neem dan contact met ons op of mail ons op klantenservice@veiligheidsetje.nl

Meer informatie over leveringen kunt u vinden op de leverings voorwaarden

Read more